Urnen waar een boom of heester uit groeit ter herinnering

Een boom of heester waarmee u of een dierbare voortleeft biedt jaar na jaar een mooie herinnering.

Hiervoor bied ik twee urnen aan die hetzelfde doel hebben: een duurzame herinnering aan een overledene laten groeien met de crematie-as als voedingsbodem:

De BioGroeiUrn©, de ‘levende urn’ van mycelium

 The Living Urn®

Vragen en antwoorden over de toepassing van deze urnen

De BioGroeiUrn©

BioGroeiUrn©

Een zeer recente eigen ontwikkeling van BiosUrna in nauwe samenwerking met de bevlogen groene productontwikkelaar, Marcel Ellen, is de BioGroeiUrn©. Deze ‘levende urn’ is vervaardigd van mycelium, het web van schimmeldraden van paddenstoelen vermengd met houtvezel, hennep of ander biologisch restmateriaal.  Deze urn groeit in een speciaal daarvoor ontwikkelde mal in drie weken uit tot een urn waarin de as van overledene en het wortelbed van veel zaailingen past. De mal is met een 3D-printer vervaardigd uit afvalplastic. 

Dit groeiproces vergt veel aandacht en zorg. Als er bijvoorbeeld onbedoeld een andersoortige schimmel ontstaat dan goed is voor de stevigheid van de BioGroeiUrn©, moet opnieuw begonnen worden met het laten groeien van de urn in de mal. 

Extra voeding
Net als bij The Living Urn® en de Bios Urn™ haalt ook bij de BioGroeiUrn© de zaailing voedingswaarden uit de as van de overledene om zo tot een mooie duurzame herinnering uit te groeien. De BioGroeiUrn© biedt echter nog meer voeding. Mycelium zet allerlei afvalstoffen om in voedingstoffen voor de natuur en vormt zo langdurig een extra natuurlijke voedingsbodem voor alle gewassen. In deksel van de BioGroeiUrn© is gedroogde (reukloze) koemest verwerkt. Deze deksel wordt, na het ingraven van de urn op de plantplek, simpel verkruimeld en op de as gestrooid als extra voeding voor de zaailing. Afhankelijk van de vochtigheidsgraad van de grond is binnen 50 dagen is de BioGroeiUrn© geheel opgenomen in de grond, voedt het mycelium de zaailing en de omliggende grond nog steeds.

Urn in een plantenbak? 
De BioGroeiUrn© wordt geadviseerd in combinatie met een plantenbak vanwege de relatief snelle natuurlijke afbraak en de toegevoegde voedingswaarde van het mycelium aan de potgrond.

Wat kost de BioGroeiUrn© ?

De BioGroeiUrn kost € 200 incl. 21% btw. De verzendkosten bedragen € 6,25 ex btw. De aangeschafte zaailing naar keuze wordt kosteloos verzonden.

Ik wil een BioGroeiUrn© bestellen

De levertijd is twee tot drie weken. Elke BioGroeiUrn© gaat na uw bestelling zijn groeiproces van myceliummengsel tot urn in. Ondanks de nauwkeurige bewaking tijdens het groeiproces, kan het voorkomen dat er tijdens het groeien van deze urn een foute schimmel verschijnt. Mocht dit het geval zijn dan wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd wanneer een nieuwe urn is volgroeid en klaar om verzonden te worden.

U bestelt de BioGroeiUrn© rechtstreeks in de webshop door hierop te klikken of u bestelt via één van de verkooppunten of op internet

Bij elke verzonden BioGroeiUrn© zit een gebruiksinstructie. Deze kunt u ook hieronder downloaden.

gebruiksinstructies BioGroeiUrn

Ik wil het niet allemaal zelf doen, is er hulp beschikbaar?

Jazeker is dat er. Daarvoor bieden wij de Plantbegeleiding. Klik op onderstaand plaatje om samen met u te inventariseren hoe u dit voor u ziet. 
Plantbegeleiding

Eerst even overleggen over de BioGroeiUrn© met anderen?

De keuze voor welke vorm van herdenken dan ook, neemt u weloverwogen met alle betrokkenen. 

The Living Urn®

The Living Urn® onderscheidt zich op drie vlakken van de Bios Urn™

  • de verpakking
  • de manier waarop de zaailing in wordt toegepast
  • de inhoud 

The Livng Urn

In de continue zoektocht naar nóg meer duurzame producten, is The Living Urn® toegevoegd aan het assortiment van urnen die gebruikt worden om een natuurlijke herinnering aan een dierbare overledene te laten groeien.

The Living Urn® wordt geleverd in een koker van bamboe. Hierin kan de urn, na het vullen met de as van de overledene naar de bestemde plantplek vervoerd worden. Nadien kan deze koker gebruikt worden om andere herinneringen aan de overledene bewaard worden. Als daar andere bestemmingen voor zijn, kan de koker, evenals de deksel van The Living Urn®, met gerust hart bij het GFT-afval gedaan worden.

Hoe gaat dat dan met The Living Urn®?

The Living Urn® heeft een inhoud van 6 liter. Daardoor kan de as in de urn geplaatst worden en is er daarboven voldoende plaats voor het wortelbed van de gekozen zaailing. Meng de as met bemeste tuinaarde om klontering van de as te voorkomen voordat u de zaailing plaatst. 

 

Een wortelbed van een zaailing wordt door de natuur elke keer anders vormgegeven. Als het wortelbed te breed is om in The Living Urn® te passen, plaats dan de urn onder het wortelstelsel in het plantgat.

gebruiksinstructies The Living Urn

Ik wil het niet allemaal zelf doen, is er hulp beschikbaar?

Jazeker is dat er. Daarvoor bieden wij de Plantbegeleiding. Klik op onderstaand plaatje om samen met u te inventariseren hoe u dit voor u ziet. 
Plantbegeleiding

Wat kost The Living Urn®?

The Living Urn® kost € 175 incl. BTW. Verzendkosten overal in Nederland: € 6,25 ex btw. De zaailingen naar keuze worden kosteloos verzonden. 

Ik wil The Living Urn® kopen ter herinnering

U bestelt de Living Urn® rechtstreeks in de webshop door hierop te klikken of via de verkooppunten bij u in de buurt of op internet . De levertijd is 2 tot 5 werkdagen. Zaailingen en de The Living Urn® worden separaat verzonden.

The Living Urn® wordt exclusief door BiosUrna in Nederland geleverd.