Suggesties voor zaailingen

De zaailingen van heesters en bomen die hieronder beschreven zijn, zijn allemaal in de volle grond gekweekt door kleinschalige kwaliteitskwekers die kwaliteit boven kwantiteit stellen bij hun producten. Bij kweken in kassen wordt de optimale groei-omstandigheden nagebootst, echter niet altijd het wisselvallige Hollandse klimaat. In de volle grond gekweekte zaailingen zijn daarom veelal sterker dan in de kas gekweekte exemplaren. Daardoor is de kans het grootst dat hieruit een mooie natuurlijke herinnering uit groeit.

‘Het lijkt wel een dode tak’

Als u een zaailing in het najaar (zo vanaf half oktober) tot het vroege voorjaar (begin april) geleverd krijgt, heeft deze vrijwel altijd geen bloemen of zelfs geen bladeren. Kijk even naar buiten in de natuur en u ziet hetzelfde. Sapstromen zijn in rust, energie wordt gespaard om in de bloei- en groeitijd weer volop aan de slag te gaan. Maar wees gerust, u heeft een goede zaailing als natuurlijke herinnering die het mooi gaat doen als de bloeitijd komt. Bij elke zaailing staat beschreven wanneer deze bloeit. Houd er ook rekening mee dat sommige soorten pas na een paar jaar gaan bloeien, zoals magnolia’s. Als dat zo is, staat het vermeld bij de beschrijving per zaailing in het te downloaden Inspiratieboek Zaailingen.

Assortiment zaailingen

Het assortiment aan zaailingen is onderverdeeld aan de plaats waar u der herinnering wil laten groeien. Bij elke zaailing staat een uitgebreide beschrijving. Een aantal heesters en bomen komt in meer dan één categorie voor. Omdat bijvoorbeeld een boom die geschikt is voor een kleine tuin ook goed gedijt in een middelgrote tuin.

NB U bent uiteraard niet verplicht om een zaailing via deze website te bestellen. Als u lokaal een zaailing wilt aanschaffen die u mooi en goed vindt, neemt u dan deze om zo de herinnering vorm te geven.

Tip: ga echter wel alleen, net als ik, in zee met een betrouwbare kweker die kwaliteit en niet kwantiteit van het aanbod hoog in zijn of haar vaandel heeft staan. Dan is de kans het grootst dat de zaailing uitgroeit tot de mooie natuurlijke herinnering aan de overledene.

U kunt alleen een zaailing bestellen in combinatie met een biologisch afbreekbare urn waar een boom of heester uit groeit

BiosUrna is geen tuincentrum, maar werkt samen met gerenommeerde kwekers.

Klik op de afbeelding van uw keuze en u komt direct in dat gedeelte van de webshop waar dit assortiment beschreven staat.

 

Toch iets anders?

Het kan uiteraard zijn dat u iets anders wilt laten groeien als herinnering dan in het assortiment wordt aangeboden. Ervaring leert dat in vrijwel alle gevallen er een passende oplossing kan worden aangeboden. Neem hiervoor graag even direct contact op (tel 06 55182365) en ik help u graag om tot de juiste keuze te komen die past bij de herinnering.

Even rustig bekijken wat ik wil

De beslissing welke soort boom of heester de herinnering aan de overledene het mooiste weergeeft is eentje waar u over nadenkt, overlegt. Om het eenvoudig te maken kunt u door op onderstaande button te klikken een pdf inzien en/of downloaden met het actuele aanbod aan zaailingen:

Download Inspiratieboek Zaailingen

Jonge boom

jong boompje

 

 

Plantbegeleiding

 

Plantbegeleiding