Respectvol as verstrooien in het water

Watermensen

Veel mensen in ons waterrijke land hebben iets in hun leven gehad met ‘water’. Het uitstrooien van de as in het water waar men goede herinneringen aan had, komt steeds meer voor. Ook in de Hindoestaanse gemeenschap is het uitstrooien van as over water een veel voorkomend gebruik.

Ook is de 100% biologisch afbreekbare BeyondLife urn zeer geschikt voor bijzetting bij een graf.

BeyondLife Urnen

De BeyondLife urn is een creatie van een Deens kunstenares Pia Galschiøt Bentzen, die de natuur als voorbeeld had bij het ontwerp. Zij werd bij het vormgeven van de BeyondLife urn vooral geïnspireerd door de vormen van de Chinese lantaarnbloem en de papaver:

Chinese lantaarn bloem

papaverbloem

Respectvol as verstrooien in het water

Bij as verstrooiing over water wordt veelal een strooikoker gebruikt of de ashouder die vanuit het crematorium is meegegeven. Hierbij is kans groot dat door wind en/of stroming de as op onbedoelde plekken anders dan in het water, terechtkomt. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Met de BeyondLife urn, vervaardigd van aardappelzetmeel en houtvezel, wordt de as pas in het water losgelaten op het moment dat de urn rustig binnen een paar minuten wegzinkt en daarna oplost. Hiervoor wordt een aantal gaten onder in de urn geprikt voordat deze te water gelaten wordt. Een laagje tissues (liefst biologisch afbreekbaar) onderin de BeyondLife urn voordat de as er in wordt gedaan,  voorkomt dat de as voortijdig uitstroomt.

Op deze manier vermengen as en water zich op een natuurlijke manier, zoals getoond op dit filmpje:

De BeyondLife Urn is leverbaar in 5 kleuren

De vorm van de BeyondLife urn is geïnspireerd door de natuur, bijvoorbeeld de Japanse lantaarnbloem of de papaver. De BeyondLife urn is leverbaar in vijf natuurlijke kleuren: ivoorwit, roze, mosgroen, turkoois en lichtblauw.

Ik wil een BeyondLife urn kopen.

Extra natuurlijk aandenken

Eenmaal in het water, lost de ByondLife Urn snel op en laat geen niet-natuurlijke reststoffen in het water los. Dan is hij weg. Echter, aan elke BeyondLife urn hangt een blad, gemaakt van hetzelfde afbreekbare materiaal als de urn: houtvezel en aardappelzetmeel.

blad BeyondLife urn

 

In dit blad zit een aantal zaden. Ingegraven en goed verzorgd, komt hier uiteindelijk ook weer een mooie natuurlijke herinnering uit de aarde. Ook is de ruimte waar de zaden zitten geschikt voor een kleine foto.

De BeyondLife urn aan de aarde toevertrouwen

Over aarde gesproken: de BeyondLife urn is uiteraard ook zeer geschikt om ingegraven te worden. Na korte tijd kom de as dan vrij in de grond. Deze toepassing wordt veel gekozen in combinatie met een graf van een partner of andere dierbare die er voor heeft gekozen begraven te worden. Zie hieronder hoe men weer mooi samenkomt:

Wat kost de BeyondLife Urn?

De BeyondLife urn kost € 185 en wordt geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Verzendkosten binnen Nederland zijn € 6,25 ex21% btw per zending.