Urnen van GreenCoffins

De biologisch afbreekbare urnen van GreenCoffins zijn uitermate geschikt voor het begraven van crematie-as. De urnen vergaan in de loop der tijd en de as verspreidt zich daarna door de grond “ashes-to-ashes…”

Fairtrade

De urnen en uitvaartmanden van GreenCoffins worden onder strenge voorwaarden geproduceerd, zodat deze het predicaat fairtrade mogen dragen. Alle biologisch afbreekbare urnen van GreenCoffins worden geleverd met een interieur van ongebleekt, watervast katoen.

De urnen van GreenCoffins zijn vervaardigd uit vier verschillende materialen:

Urnen van wilgentenen:

Wilgentenen worden jaarlijks geknipt van knotwilgen omdat ze dan nog dun genoeg zijn om te kunnen vlechten tot de mooie urnen die hieronder staan afgebeeld. De knotwilg blijft staan en groeit rustig verder.

Bamboe urnen

Urn van bamboe kenmerken zich door de lichte kleur en het fijne vlechtwerk. Elke GreenCoffins urn van bamboe is voorzien van een ongebleekte katoenen binnenzak. 

Bananenblad urnen

Bananenbladeren zijn een afvalproduct van de bananenoogst. Het sterke, goed te bewerken blad wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, onder andere om deze natuurlijk ogende tweekleurige urnen te maken, uiteraard onder FairTrade omstandigheden.

 

Pandanus urnen

De Nederlandse naam voor pandanus is schroefpalm. Deze boom is inheems in het werelddeel Oceanië met wel 700 varianten. De plant is levendig, snel groeiend, makkelijk te onderhouden en hoeft na het oogsten niet herplant te worden. Pandanus is het milieuvriendelijke alternatief voor het wereldwijd ernstig bedreigde zeegras dat met name goed gedijt in warme kustwateren.Na vervaardiging lijken van Pandanus gemaakte producten erg op die uit zeegras vervaardigd. Van de bladeren van deze veelvoorkomende boomsoort worden de vier urnen in het assortiment gemaakt:

Wilt u één van deze mooie, natuurlijke urnen aankopen?

Bestellen van deze urnen gaat via de webshop. Klikt u op deze pagina op de urn van uw keuze en u komt direct bij dat product in de webshop. Uiteraard kunt u ook via één van vele verkooppunten bestellen. Levertijden zijn afhankelijk van het type urn en staan in de webshop per product vermeld. Verzendkosten bedragen € 7,25.