Wat is de Bios Urn™?

Bios Urn voor mensen

De Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel om een mooie boom of struik ter herinnering te laten groeien, met de crematie-as van een overledene als voedingsbodem. Elke in Nederland goed groeiende heester of boom kan gebruikt worden om een passende herinnering te creëeren.

De Bios Urn™ is een gepatenteerde uitvinding van het Spaanse bedrijf Estudi Moline in Barcelona. Wij zijn Distributeur voor Nederland voor dit mooie product.

Bios Urn, hoe werkt dat dan? 

 Hoe gebruik je de Bios Urn

Vragen en antwoorden over de Bios Urn™

Kan ik elke boom of struik laten groeien uit de Bios Urn™?
Ja, dat kan, als deze boom/struik normaal gesproken in het Nederlandse klimaat en de grond waar u de urn begraaft, goed groeit.

Mag ik een urn in mijn eigen tuin begraven?
Ja, in de tuin van uw koophuis mag u vrij de urn begraven. Uiteraard dient u met boomkeuzes rekening te houden van de grootte van uw tuin. Een beetje boom wordt volwassen al gauw 10-15 meter. Zie suggesties voor Bomen en Heesters.

Wat doen asresten met de bodem waarin de urn begraven wordt?
Asresten bevatten alle benodigde mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn om een voorspoedige groei, zo heeft TNO onderzocht. Asresten zijn dus bevorderlijk voor elke grondsoort.

Ik heb de as van mijn overledene dierbare al een tijdje thuis staan. Kan ik die gebruiken in mijn Bios Urn™?
Ja, asresten verliezen nauwelijks hun voedingswaarden of minerale eigenschappen.

Past de as van een mens wel in de Bios Urn™ ?
De Bios Urn™ kan maximaal 2,7 liter as bevatten. Van een gemiddeld mens blijft na crematie ongeveer 2,5 tot 3,5 liter as over. 

Moet ik alle as gebruiken in de Bios Urn™ ?
Nee, dat is niet noodzakelijk om de groei van de boom of heester goed te laten verlopen. Blijft er ruimte in Bios Urn™ over, vul deze dan aan met aarde van de grond waar de Bios Urn™ ingegraven wordt. Een gedeeltelijke andere as-bestemming is dus ook mogelijk.

Kan ik de as verdelen over meer dan één Bios Urn™?
Uiteraard kan dat. De Bios Urn™ wordt dan aangevuld met aarde uit het plantgat. Is er per Bios Urn™ weinig as beschikbaar is het te overwegen om de as op de bodem van het bovenste compartiment (deksel) te strooien, daarop de zaailing te zetten. De urn zelf vullen met aarde uit het plantgat, deksel op de urn plaatsen en geheel ingraven.

Wat kost mij een Bios Urn™ ?
De aanschaf van een Bios Urn™ kost € 136. Daar komt bij de kosten van de zaailing, gemiddeld € 30, van de door u gekozen boom of heester. U vindt hier suggesties voor bomen en heesters.

Wanneer kan ik het beste de Bios Urn met een zaailing ingraven?
In principe is alleen een periode met vorst niet echt geschikt om een zaailing in te graven. Houd er ook rekening mee dat een aangeelverde zaailing buiten de bloeitijd ook geen bloemen heeft. Deze komen pas tot bloei in de bij elke zaailing vermelde bloeitijd. Geef een pas ingegraven zaailing wekelijks water bij de stam als er gedurende een week geen regen valt. Geef de zaailing drie maanden deze aandacht en uiteraard ook nog gedurende extreem droge periodes zoals de zomer van 2017.

Ik wil graag geholpen worden bij het overplaatsen van de as en het ingraven van de Bios Urn™ en de zaailing, kan dat?
Ja, dat kan, hiervoor hebben wij de Bios Urn™ Plantbegeleiding .

Ik heb geen tuin, wat nu?
Voor mensen zonder tuin is een Douglas bloembak ontwikkeld met een daarbij passend assortiment zaailingen.

Bios Urn op begraafplaats of in een natuurgebied, komen daar nog kosten bij?
Beheerders van terreinen waar u de urn wilt begraven kosten in rekening brengen. Als u een crematorium, uitvaartonderneming vraagt de asresten in de urn te doen en u verder behulpzaam te zijn met het begraven, dan kunnen zij daar extra kosten voor in rekening brengen.

Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact op met ons. We helpen u graag. Bellen is sneller: 06 55182365.

Wat vindt u van de Bios Urn™ ?

Reageer op onze Facebookpagina. Dank u!

Facebookpagina LevenNaHetLeven

Sunday the 21st - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren