Wat is de Bios Urn™?

Bios Urn voor mensen

De Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel om een mooie boom of struik ter herinnering te laten groeien, met de crematie-as van een overledene als voedingsbodem. Elke in Nederland goed groeiende heester of boom kan gebruikt worden om een passende herinnering te creëeren.

De Bios Urn™ is een gepatenteerde uitvinding van het Spaanse bedrijf Estudi Moline in Barcelona. Wij zijn distributeur voor Nederland voor dit mooie product.

Bios Urn, hoe werkt dat dan? 

 Hoe gebruik je de Bios Urn

 bios urn met boom

Vragen en antwoorden

Kan ik elke boom of struik laten groeien uit de Bios Urn™?
Ja, dat kan, als deze boom/struik normaal gesproken in het Nederlandse klimaat en de grond waar u de urn begraaft, goed groeit.

Mag ik een urn in mijn eigen tuin begraven?
Ja, in de tuin van uw koophuis mag u vrij de urn begraven. Uiteraard dient u met boomkeuzes rekening te houden van de grootte van uw tuin. Een beetje boom wordt volwassen al gauw 10-15 meter. Zie suggesties voor Bomen en Heesters.

Wat doen asresten met de bodem waarin de urn begraven wordt?
Asresten bevatten alle benodigde mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn om een voorspoedige groei, zo heeft TNO onderzocht. Asresten zijn dus bevorderlijk voor elke grondsoort.

Ik heb de as van mijn overledene dierbare al een tijdje thuis staan. Kan ik die gebruiken in mijn Bios Urn™?
Ja, asresten verliezen nauwelijks hun voedingswaarden of minerale eigenschappen.

Past de as van een mens wel in de Bios Urn™ ?
De Bios Urn™ kan maximaal 2,7 liter as bevatten. Van een gemiddeld mens blijft na crematie ongeveer 2,5 tot 3,5 liter as over. 

Moet ik alle as gebruiken in de Bios Urn™ ?
Nee, dat is niet noodzakelijk om de groei van de boom of heester goed te laten verlopen. Blijft er ruimte in Bios Urn™ over, vul deze dan aan met aarde van de grond waar de Bios Urn™ ingegraven wordt. Een gedeeltelijke andere as-bestemming is dus ook mogelijk.

Wat kost mij een Bios Urn™ ?
De aanschaf van een Bios Urn™ kost € 136. Daar komt bij de kosten van het zaad of de zaailing van de door u gekozen boom of struik. U vindt hier suggesties voor bomen en heesters. Ook voor mensen zonder tuin is een aantal mogelijkheden aangegeven. En deze mogelijkheden worden binnenkort uitgebreid. Houd de website in de gaten.

Ook kunnen beheerders van terreinen waar u de urn wilt begraven kosten in rekening brengen. Als u een crematorium, uitvaartonderneming vraagt de asresten in de urn te doen en u verder behulpzaam te zijn met het begraven, dan kunnen zij daar extra kosten voor in rekening brengen. Wilt u dit door ons laten doen, kijk dan eens bij de Bios Urn™ Plantbegeleiding.

Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact op met ons. We helpen u graag.

Wat vindt u van de Bios Urn™ ?

Reageer op onze Facebookpagina. Dank u!

Facebookpagina LevenNaHetLeven

 

 

 

 

 

Sunday the 21st - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren