Zaaling in plaats van boomzaad

  zaailing                                                    

De Bios Urn™ is oorspronkelijk ontwikkeld om in het bovenste compartiment (de deksel) een boomzaad te laten ontkiemen, die zich daarna, met de crematie-as als voedingsbodem, verder ontwikkelt. Echter, een boomzaad succesvol te laten ontkiemen heeft uiterst gunstige omstandigheden én behoorlijk veel kennis nodig. Daarom bieden wij zaailingen aan om de herinnering vorm te geven.

Een zaaling is al goed geworteld. Door de samenwerking met de hoogwaardige kwaliteitskweker Veluwebomen uit Heerde is het vrijwel altijd zeker dat een boom of heester die uit uw Bios Urn™ groeit zich zal ontwikkelen tot de mooie natuurlijke herinnering aan de overledene. Een zaailing geeft meteen een zichtbare plek aan uw herinnering.

Uiteraard is de keuze van een boom of heester aan u of uw nabestaanden, echter een in de natuurlijke omgeving passende boom of heester, rekening houdend met zonlicht, grondsoort en ruimte is net zo belangrijk om te waarborgen dat er een mooie herinnering groeit en bloeit.

Welke bomen of heesters kan ik kiezen?

Een iep, kastanje, berk, beuk... veel voorkomende bomen in Nederland. Maar was de overledene ook iemand die op ging in de massa? Hoogstwaarschijnlijk niet. Daarom hebben we een assortiment samengesteld met grotendeels wat aparte bomen. Veel bomen en heesters zijn geschikt voor planten in een tuin. Immers, daar mag u planten wat u wilt (zolang het geen overlast voor de buren veroorzaakt). De hierna beschreven bomen en heesters zijn via de vele verkooppunten van de Bios Urn™ in de webshop te bestellen, tegelijkertijd met een Bios Urn™.

Soorten bomen en heesters

Voor het overzicht zijn de ruim 60 bomen en heesters ingedeeld in vijf categorieën. Klik op de titel om naar de pagina te gaan met het aanbod binnen elke categorie.

Heesters

'Word een boom na je leven'is de slogan voor de Bios Urn™. Maar waarom niet een mooie hortensia of een jasmijn? Kijk in het assortiment aan heesters welke past om een mooie herinnering te creëren aan een overledene.

Bomen voor kleine tuinen

Vooral in de wat drukker bevolkte delen van Nederland is een tuin niet zo heel groot. Ook voor deze tuinen is een assortiment aan bomen beschikbaar die daar passen (en uiteraard in de grotere tuin) om zo jaar na jaar op een mooie manier een herinnering aan de overledene te zien groeien en bloeien.

Middelgrote bomen

Dit zijn zaailingen van bomen die tot 10 meter hoog worden en passen in iets grotere tuinen.

Grote bomen

Als de mogelijkheid er is,is een boom zich majestueus tot soms wel 30 meter hoog in het landschap verheft, een prachtige herinnering. Ook hiervan staat een aantal zaailingen zaailingen in het assortiment.

Jonge bomen voor in een herinneringsbos of op natuurbegraafplaats

Als u dierbare of uzelf wil laten gedenken met een boom of struik in een herinneringsbos, op een natuurbegraafplaats of in een natuurgebied, dan is de keuze voor een boom vrijwel altijd beperkt tot wat de beheerders daarvan toelaten. In dat geval worden jonge boompjes (80 cm tot ca 1 m 40) in plaats van zaalingen gebruikt. Zaailingen lopen namelijk grote kans opgeknabbeld te worden door wild dat in het bos woont. Geen goede herinnering.

Deze jonge bomen worden meestal geleverd door de beheerders van de natuurbegraafplaats, het herinneringsbos of het natuurgebied. Maar soms is het in overleg ook mogelijk een boom naar keuze te planten. De Bios Urn™ wordt dan met alleen het onderste compartiment, de as-houder, onderin het pootgat van de boom geplaatst, dat daarvoor 40 cm dieper moet worden. De Bios Urn™ voorkomt dat de as zich voortijdig verspreidt/wegspoelt door de grond en geeft de  jonge boom de kans zich te wortelen in de Bios Urn™ en gebruik te maken van de crematie-as als voedingsbodem. De Bios Urn™ vergaat/composteert volledig binnen 8 tot 12 maanden, afhankelijk van de grondsoort. Dat is voldoende tijd om de wortels te laten groeien en gebruik te maken van de waardevolle voedingsstoffen van de crematie-as.

En als ik as van een dierbare al thuis heb...?

Na de crematie kreeg u, na een maand wettelijke bewaartijd, een asbus mee. Die staat ergens in huis, misschien wel in de kast... Tot u de Bios Urn™ tegenkwam en besloot dat dit de asbestemming is die past bij de overledene . Dan belt u liever geen uitvaartondernemer meer, logisch. U bestelt dan rechtstreeks een Bios Urn™ én de door u gewenste zaailing bij één van de urnen webshops of leveranciers van gedenkproducten die de Bios Urn™ verkopen. Want het maakt niet uit hoe oud de crematie-as is om met de Bios Urn™ een mooie natuurlijke herinnering te creëren.

Ik wil nog eens overleggen of rustig bekijken welke boom of heester het wordt

Download hiervoor de beschrijving van alle beschikbare zaailingen en heesters in het Bios Urn™ Bomenboekje in een PDF-bestand, door te klikken op onderstaande button.

Ik heb geen tuin, wat nu?

Grote pot
Uiteraard kunt u ook een Bios Urn™ gebruiken om binnen of op uw balkon een mooie plant te laten groeien met de as van een overledene als voedingsbodem. De minimale afmetingen van een pot zijn 60 cm hoog en 50 cm doorsnede. Dan heeft een zaailing de ruimte om te groeien. Binnenkort komen wij met een aanbod aan passende potten met eenvoudige en meer uitgebreide watervoorzieningen. Ook komt er een apart assortiment met heesters die geschikt zijn om in een pot te laten groeien.

Bonsai
Wat ook een mooie manier van herdenken in dit verband is, is een bonsai boompje te gaan kweken. Bij een goede verzorging gaat dat vele jaren mee en groeit er een mooie herinnering die goed binnen of op een vorstvrij op het balkon gehouden kan worden. Een mooie startersset  voor buiten en een rijke keuze voor binnen.

Veluwebomen

Veluwebomen- Heerde           

Dick Dorland Veluwebomen    

Speciaal voor de Bios Urn heeft Dick Dorland van Veluwebomen een aantal zaailingen gekweekt. Deze kwaliteitskweker uit Heerde is zeer betrokken bij de toepassing van zijn bomen en heesters met de Bios Urn™. De kwaliteit die Veluwebomen levert is hoog en dat moet ook: een boom of heester ter nagedachtenis aan een overledene  moet zo lang mogelijk uitgroeien tot die bijzondere natuurlijke herinnering. Mocht binnen het eerste jaar na planten, het meest cruciale jaar in de groeifase van een zaailing, onverhoopt de zaailing niet blijken te zijn aangeslagen, wordt gratis een vervangend exemplaar geleverd. 

De boom of heester die ik wil staat er niet bij
Dat kan uiteraard. In de meeste gevallen kan Veluwebomen u dan toch helpen met het verkrijgen van een zaailing van de door u gewenste boom of struik. 

Ik weet niet precies welke boom of heester ik wil
Er staan ruim 40 verschillende bomen en heesters waar u uit kunt kiezen. Twijfelt u of wilt u advies wat er in uw situatie past, kunt altijd contact opnemen met Dick Dorland van Veluwebomen.

Klik op onderstaande button om per mail in contact te komen met Dick:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch contact is ook mogelijk en misschien sneller:
Dick Dorland: +31 (0)6 10917601
Dick is in principe bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.  

NB Veluwebomen levert géén Bios Urn™. De door u gewenste combinatie van een zaailing met de Bios Urn™ bestelt u bij één van de verkooppunten.

Sunday the 24th - - Bios Urn voor dieren