Zaaling in plaats van boomzaad
  zaailing                                                    

De Bios Urn™ is oorspronkelijk ontwikkeld om in het bovenste compartiment (de deksel) een boomzaad te laten ontkiemen, die zich daarna, met de crematie-as als voedingsbodem, verder ontwikkelt. Echter, een boomzaad succesvol te laten ontkiemen heeft uiterst gunstige omstandigheden én behoorlijk veel kennis nodig. Daarom bieden wij zaailingen aan om de herinnering vorm te geven.

Een zaaling is al goed geworteld. Door de samenwerking met de hoogwaardige kwaliteitskweker Veluwebomen uit Heerde is het vrijwel altijd zeker dat een boom of heester die uit uw Bios Urn™ groeit zich zal ontwikkelen tot de mooie natuurlijke herinnering aan de overledene. Een zaailing geeft meteen een zichtbare plek aan uw herinnering.

Uiteraard is de keuze van een boom of heester aan u of uw nabestaanden. Echter kiezen voor een in de natuurlijke omgeving passende boom of heester, rekening houdend met zonlicht, grondsoort en ruimte is net zo belangrijk om te waarborgen dat er een mooie herinnering groeit en bloeit. Een vlinderstruik zal het niet doen in een dennenbos.

Welke bomen of heesters kan ik kiezen?

Een iep, kastanje, berk, beuk... veel voorkomende bomen in Nederland. Maar was de overledene ook iemand die op ging in de massa? Hoogstwaarschijnlijk niet. Daarom hebben we een assortiment samengesteld met grotendeels wat aparte bomen. Veel bomen en heesters zijn geschikt voor planten in een tuin. Immers, daar mag u planten wat u wilt (zolang het geen overlast voor de buren veroorzaakt). De hierna beschreven bomen en heesters zijn via de vele verkooppunten van de Bios Urn™ in de webshop te bestellen, tegelijkertijd met een Bios Urn™.

Duidelijke beschrijving voor planten en verzorgen

Elke zaailiong die geleverd wordt is voorzien van een beschrijving voor het planten en verzorgen van de zaailing. Als u deze instructies opvolgt is de kans het grootst dat de mooie natuurlijke herinnering aan de dierbare overledene de vorm krijgt zoals bedoeld.

Wilt of kunt u u niet zelf het planten uitvoeren? Kies dan voor de Bios Urn™ Plantbegeleiding™ Plantbegeleiding. Voor € 175 doen wij dit voor u.

Zaailingen in de winter en de herfst planten?

Ja dat kan prima, zolang de grond nog niet hard bevroren is. Als u in deze jaargetijden naar buiten kijkt naar bomen en heesters, zijn deze bijna allemaal kaal. Dat komt omdat de sapstromen zijn stilgezet om zo goed mogelijk de winter door te komen. Zaailingen die in deze tijd geleverd worden zien er ook zo 'armetierig' uit. Echter, alle zaailingen zijn in volle grond geworteld en dus ook in hun 'winterslaap'. Juist als u ze in deze periode plant, hebben ze de tijd om goed aan te slaan en kunt u van de komende blooeiperiode genieten.  

Soorten bomen en heesters

Voor het overzicht zijn de ruim 60 bomen en heesters ingedeeld in zes categorieën. Klik op de titel om naar de pagina te gaan met het aanbod binnen elke categorie. Een aantal bomen staan in verschillende categorieën meermalen genoemd omdat zij bijvoorbeeld zowel in een kleine tuin het goed doen maar ook kunnen uitgroeien tot een middelgrote boom.

Voor in een bloembak

Niet iedereen heeft een tuin. Daar is uiteraard ook aan gedacht door een assortiment aan heesters en bomen die het prima doen in een bloembak. Hiervoor bieden wij een speciaal voor de Bios Urn™ ontwikkelde Douglas houten bloembak.

Download overzicht zaailingen voor in een bloembak

Heesters

'Word een boom na je leven'is de slogan voor de Bios Urn™. Maar waarom niet een mooie hortensia of een jasmijn? Kijk in het assortiment aan heesters welke past om een mooie herinnering te creëren aan een overledene.

download overzicht zaailingen Heesters

Bomen voor kleine tuinen

Vooral in de wat drukker bevolkte delen van Nederland is een tuin niet zo heel groot. Ook voor deze tuinen is een assortiment aan bomen beschikbaar die daar passen (en uiteraard in de grotere tuin) om zo jaar na jaar op een mooie manier een herinnering aan de overledene te zien groeien en bloeien.

download overzicht zaailingen voor kleine tuin

Middelgrote bomen

Dit zijn zaailingen van bomen die tot 10 meter hoog worden en passen in iets grotere tuinen.

Download overzicht zaailingen middelgrote bomen

Grote bomen

Als de mogelijkheid er is,is een boom zich majestueus tot soms wel 30 meter hoog in het landschap verheft, een prachtige herinnering. Ook hiervan staat een aantal zaailingen zaailingen in het assortiment.

Download overzicht zaailingen grote bomen

Alle zaailingen in één overzicht?

U kunt alle zaailingen bekijken door het totaaloverzicht hieronder te downloaden. In dit overzicht is met een schema aangegeven welke zaailingen waar toegepast kunnen worden.

Disclaimer

BiosUrna spant zich in de in bovenstaande overzichten gebruikte afbeeldingen rechtenvrij of legaal aangeschaft te vertonen. Mocht er een afbeelding worden gebruikt waarop auteursrecht rust en daar wordt aanspraak op gedaan is deze aanspraak voor elke gebruiker van de afbeeldingen.

Download totaaloverzicht alle zaailingen voor in de Bios Urn

Jonge bomen voor in een herinneringsbos of op natuurbegraafplaats

Als u dierbare of uzelf wil laten gedenken met een boom of struik in een herinneringsbos, op een natuurbegraafplaats of in een natuurgebied, dan is de keuze voor een boom vrijwel altijd beperkt tot wat de beheerders daarvan toelaten. In dat geval worden jonge boompjes (80 cm tot ca 1 m 40) in plaats van zaalingen gebruikt. Zaailingen lopen namelijk grote kans opgeknabbeld te worden door wild dat in het bos woont. Geen goede herinnering.

Deze jonge bomen worden meestal geleverd door de beheerders van de natuurbegraafplaats, het herinneringsbos of het natuurgebied. De Bios Urn™ wordt dan met alleen het onderste compartiment, de as-houder, onderin het pootgat van de boom geplaatst, dat daarvoor 40 cm dieper moet worden. De Bios Urn™ voorkomt dat de as zich voortijdig verspreidt/wegspoelt door de grond en geeft de  jonge boom de kans zich te wortelen in de Bios Urn™ en gebruik te maken van de crematie-as als voedingsbodem. De Bios Urn™ vergaat/composteert volledig binnen 8 tot 12 maanden, afhankelijk van de grondsoort. Dat is voldoende tijd om de wortels te laten groeien en gebruik te maken van de waardevolle voedingsstoffen van de crematie-as.

En als ik as van een dierbare al thuis heb...?

asbussen

Na de crematie kreeg u, na een maand wettelijke bewaartijd, een asbus mee. Die staat ergens in huis, misschien wel in de kast... Tot u de Bios Urn™ tegenkwam en besloot dat dit de asbestemming is die past bij de overledene . Dan belt u liever geen uitvaartondernemer meer, logisch. U bestelt dan rechtstreeks een Bios Urn™ én de door u gewenste zaailing bij één van de urnen webshops of leveranciers van gedenkproducten die de Bios Urn™ verkopen. Want het maakt niet uit hoe oud de crematie-as is om met de Bios Urn™ een mooie natuurlijke herinnering te creëren.

Ik heb geen tuin, wat nu?

Grote pot/bloembak
Uiteraard kunt u ook een Bios Urn™ gebruiken om op uw balkon of op een terras een mooie herinnering met de as van een overledene als voedingsbodem. Hiervoor bieden wij de Douglas Bloembak voor de Bios Urn™ met een speciaal assortiment zaailingen die goed gedijen in een bloembak en zo een mooie herinnering vormen.

Bonsai
Wat ook een mooie manier van herdenken in dit verband is, is een bonsai boompje te gaan kweken in de Bios Urn™ als herinnering. Bij een goede verzorging groeit er een mooie herinnering die goed binnen, buiten in de volle grond, of op een vorstvrij op het balkon gehouden kan worden. Hiervoor werken wij samen met één van de beste specialisten op dit gebied:

 Bruno Wijman Bonsai

Bruno is een begrip in de bonsai wereld en biedt alle hulp bij de keuze voor en advies over verzorging van de juiste bonsai die past bij de herinnering die vormgegeven gaat worden met een bonsai. Neem contact op met Bruno via zijn website www.brunowijman.nl en bekijk daar zijn aanbod. De combinatie van de gewenste bonsai en Bios Urn kan in één keer geleverd en gefactureerd worden via ons. Neem even contact op op 06 55182365 als u de keuze voor een passende bonsai heeft gemaakt.

Veluwebomen

Veluwebomen- Heerde           

Dick Dorland Veluwebomen    

Speciaal voor de Bios Urn™ heeft Dick Dorland van Veluwebomen een aantal zaailingen gekweekt. Deze kwaliteitskweker uit Heerde is zeer betrokken bij de toepassing van zijn bomen en heesters met de Bios Urn™. De kwaliteit die Veluwebomen levert is hoog en dat moet ook: een boom of heester ter nagedachtenis aan een overledene  moet zo lang mogelijk uitgroeien tot die bijzondere natuurlijke herinnering. Mocht binnen het eerste jaar na planten, het meest cruciale jaar in de groeifase van een zaailing, onverhoopt de zaailing niet blijken te zijn aangeslagen, wordt gratis een vervangend exemplaar geleverd. 

De boom of heester die ik wil staat er niet bij
Dat kan uiteraard. In de meeste gevallen kan Veluwebomen u dan toch helpen met het verkrijgen van een zaailing van de door u gewenste boom of struik. 

Ik weet niet precies welke boom of heester ik wil
Er staan ruim 60 verschillende bomen en heesters waar u uit kunt kiezen. Twijfelt u of wilt u advies wat er in uw situatie past, kunt altijd contact opnemen met Dick Dorland van Veluwebomen.

Klik op onderstaande button om per mail in contact te komen met Dick:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch contact is ook mogelijk en misschien sneller:
Dick Dorland: +31 (0)6 10917601

Dick is in principe bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.  

NB Veluwebomen levert géén Bios Urn™. De door u gewenste combinatie van een zaailing met de Bios Urn™ bestelt u bij één van de verkooppunten.

Sunday the 21st - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren